Planner
Planner Overview

Leer alles over de nieuwe en verbeterde Planner in Rodeo Drive.

Paul van den Bosch avatar
Geschreven door Paul van den Bosch
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De planner van Rodeo Drive helpt bij het vaststellen van duidelijke tijdschema's, het prioriteren van taken en het volgen van de voortgang van het project, zodat deadlines worden gehaald en doelen worden bereikt.

Alleen gebruikers met de rollen Beheerder, Financieel Manager of Projectmanager kunnen de planningsfunctie gebruiken. Teamleden en Gasten kunnen de activiteiten zien die voor hen zijn gepland, maar ze kunnen niet namens anderen plannen. Lees hier meer over rollen en rechten.

Het plannen van een project

In Rodeo Drive zijn alle functies en activiteiten verbonden met een project en het bijbehorende budget. Daarom kunt u de Planner gaan gebruiken zodra u een project hebt aangemaakt.

Een project moet ten minste uit één fase en één tijdsactiviteit bestaan. U moet ook medewerkers toevoegen onder het tabblad Team van een project om de juiste leden aan dat project te kunnen toewijzen.

Plannen via het Projecten Overzicht

1. Navigeer naar de Planner, die zich bevindt in de bovenste menubalk. Ga naar de gewenste datum met de < > pijlen of door te klikken op het kalenderpictogram

2. Dan, binnen het project overzicht, klik je op de drop-down balk zoals hieronder weergegeven om het gewenste project te vinden:

3. Klik in het vierkant voor de datum waarop je wilt dat de activiteit begint, vul het 'Activiteit Plannen' scherm in en klik op 'Plannen' om het definitief te maken.

4. Zodra een activiteit is ingepland, ziet u een nieuwe gekleurde lijn voor de activiteit die overeen komt met de kleur van de fase. Als een teamlid is toegewezen aan de activiteit, wordt hun avatar naast de activiteitsnaam weergegeven

Plannen via het Personen Overzicht

Hieronder wordt uitgelegd hoe je kan plannen via het personen overzicht.

1. Navigeer naar de Planner, die zich bevindt in de bovenste menubalk. Ga naar de gewenste datum met de < > pijlen of door te klikken op het kalenderpictogram.

2. Klik op de Personen-tab linksboven. Je zult een lijst zien met alle actieve gebruikers aan de linkerkant. Gebruik het drop-downmenu om de gebruiker te zoeken aan wie je een activiteit wilt toewijzen.

3. Klik in het vierkant voor de datum waarop je wilt dat de activiteit begint, vul het 'Activiteit Plannen' scherm in en klik op 'Plannen' om het definitief te maken.

4. Wanneer de activiteit is ingepland zul je in de bar naast de naam van de gebruiker de hoeveelheid uren zien verschijnen die er voor die dag gepland zijn en nog beschikbaar.

Let op: Als jij een project manager bent en jouw team member is ingepland op een ander project waar jij geen onderdeel van bent, dan geeft de planner aan dat deze gebruiker bezet is.

Het aanpassen van een fasen-tijdlijn vanuit de Planner

Het veranderen van de fase kleur

1. Als je de toegewezen kleur van een fase wilt veranderen, kun je een nieuwe kiezen door te klikken op de gekleurde lijn van de fase.

2. Een venster zal verschijnen waarin je een nieuwe kleur voor de fase kunt kiezen.

Verander de begin- en einddatum van een fase

1. Als je de start- of einddatum van een fase direct vanuit de planner wilt aanpassen, kun je dit doen door te klikken op de gekleurde lijn van de fase.

2. Een venster zal verschijnen waarin je de startdatum en einddatum van de fase kunt wijzigen.

Problemen oplossen in de Planner

Het vinden van een project in de Planner

Als je je project niet kunt vinden in de Planner, zijn er 3 mogelijke oplossingen:

1. Bevestig dat je een teamlid bent van het project.

2. Controleer of de data van de fase overeenkomen met de data die je bekijkt in de Planner.

3. Indien nodig, gebruik de projectfilter om het project eenvoudiger te bekijken.

Sleep en plaats een activiteit

Als je de start- of einddatum van een activiteit wilt aanpassen, kun je het einde van de gekleurde balk slepen om de datum in beide richtingen te verlengen.

De toegewezen persoon van een activiteit wijzigen

Als de toegewezen persoon voor een activiteit moet worden gewijzigd:

1. Klik op de gekleurde balk voor de activiteit.

2. Er verschijnt een venster, ga naar de sectie 'Toegewezen personen'.

3. Klik op de X naast de naam van de huidige persoon die aan de activiteit is toegewezen.

4. Selecteer het drop down menu om een nieuw teamlid te kiezen voor de activiteit.